SIRI & SNELLE LAND (2006)

Siri og Snelle Land er en jordlapp midt i Oslo – nærmere bestemt en hageparsell på Egebergløkka – men også en dansekonsert med rom for det emosjonelle. Det vil si akkurat passe klamt og intimt og akkurat passe grettent som det kler to nyfrelste, urbane øko-wannabees som har kommet seg gjennom én teltnatt på køntrifestival og som nylig har begynt med strømsparing.

Siri Jøntvedt & Snelle Halls hang til stor patos, inderlighet og såkalt passiondans, slik mange kjenner det fra deres tidligere show, manifesterer seg denne gangen som fascinasjonen for køntri og trash. I jakten på meningen med tilværelsen har de sagt farvel til tidligere tiders glamour og stukket fingern i jorda; Lengselen etter røtter og alt som lukter av ekte, er nå blitt for sterk.

Forestillingen utforsker motsetningene mellom finkultur og folkelig kultur – mellom angsten for det banale og kynisk kommersialisering. Den beveger seg i grenselandet mellom ironi og alvor, innlevelse og distanse, det personlige og det private, det pinlige og det triste. Med seg i det spartanske scenerommet har de et taffel-band som befinner seg i et grumsete grenseland mellom jazz, ambient, country og elektronika.

Siri & Snelle vederefører her konseptet Siri & Snelle Show – en kombinasjon av talkshow og danseforestilling hvor populærkulturelle fenomener som suksess, kjendisfokusering, skjønnhetsfiksering og alderdomsangst har blitt satt under lupen – dels som en kritikk av en generell forflatning av kulturlivet, dels som en total identifikasjon med den.

Konsept og dans: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Band: Bjørn Charles Dreyer (gitar) og Erland Dahlen (trommer)
Assistent: Anna Westberg
Kostymer: Maria Bohlin
Rom: Benedicte Kahrs
Øye utenfra/lys: Svante Grogarn
Bilder: Marit-Anna Evanger

Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.
Premiere 23. November 2006, Black Box Teater, Oslo

 

 

Dette innlegget ble skrevet 4. januar 2006 av Siri & Snelle.