Siri & Snelle i samarbeid med Lise Ferner

Min oldermors grønne korsett – Et gjensyn

14.-16.oktober 2011 på CODA internasjonale dansefestival.

Forestillingen er en bearbeidet rekonstruksjon av Har du sett min oldemors grønne korsett – det kan fly med premiere på Scenehuset i 1992. Fire individuelt utformete soli hadde formødre som tema. Bortsett fra én utøver, er solistene de samme som for 20 år siden. Ole Henrik Moe er ansvarlig for musikken, nå som den gang. Kostymene er hentet ned fra loftet og oppstår i ny drakt.

Lise Ferner er adjunkt fra UiO. Hun har sin dansebakgrunn fra blant annet Gerd Bugge, Elsa Quale og Mary Fulkerson. Forskning og spenningsregulering har stått sentralt i hennes arbeider. Ferner var tilknyttet Danseloftet fra 1976-94, hvor hun både underviste og medvirket i Danseloftets gruppe, samt Huldra. I 1979 startet hun HeXakin sammen med Ingunn Rimestad. Lise Ferner var tilknyttet Dartington College of Arts og Theatre School Amsterdam/Arnhem i flere perioder som gjestepedagog. I 1992 tok hun assistenteksamen ved Norsk Psykodrama Institutt. Sentralt i psykodrama står rollebytte. Materialet til forestillingen Min oldemors grønne korsett er basert på slike rollebytter med dansernes virkelige og imaginære mødre, formødre og deres omgivelser.

Koreografi: Lise Ferner
Innstudering: Siri Jøntvedt
Dansere: Snelle Hall, Steffi Lund, Olga Papalexiou, Hege Gabrielsen
Øvrige medvirkende: Aase With, Kirsten Hveding, Ingunn Rimestad
Musikk: Ole Henrik Moe og Kari Rønneklev
Video: Kjersti Martinsen
Lys: Helga Wåseth
Kostyme: Ingunn Rimestad/Elinor Strøm
Produsent: Hexakin i samarbeid med Pernille Mogensen og CODA
Varighet ca 65 min.

Solomaterialet er utviklet i samarbeid med hver enkelt utøver (Hege Gabrielsen erstatter Karene Lyngholm)

Støttet av
Norsk kulturråd
Fond for utøvende kunstnere

Dette innlegget ble skrevet 13. september 2011 av Siri & Snelle.