JEG ER KOSMOS (2016)

Premiere 15.-18. mars 2016 på Dansens Hus, Oslo, Norge.

Siri & Snelle forsøker i Jeg er Kosmos å finne seg til rette i verden – både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Det letes etter en mulighet til å komprimere det kosmiske, og utvide – som universet selv – rommet for å undersøke en situert virkelighet i fortettede sprang. Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling Langsang – et flytans habitat, en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk.

Koreografisk fortsetter duoen i spennet mellom det formale og det totalt uformelige. Som to kometer ut av bane lar Siri & Snelle fragmenter fra sine verdener kollidere og veves sammen til et uttrykk av klarhet og kaos.

Siri & Snelles sceniske kosmos settes i bevegelse i nært samarbeid med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström og lysdesigner Evelina Dembacke.

Siri & Snelle markerer med Jeg er Kosmos sitt 25-årsjubileum. Sammen har de på en lekfull måte innlemmet dans, tekst, musikk og visuelle elementer i sitt koreografiske uttrykk – ofte i nært samarbeid med andre kunstnere. Forholdet mellom såkalt høy og lav kultur og en dissekering av egne personlige sfærer har i flere produksjoner vært gjennomgangstemer og bakteppe for å undersøke ulike sosiale understrømninger. Siri & Snelles forestillinger har vært presentert i Norge og internasjonalt og de har også koreografert bestillingsverk, blant annet Hedda’ing for La Jolla Playhouse’ WoW-festival i San Diego i 2013 og Notes on Cracking for Carte Blanche i Bergen i 2015.

Koreografi, konsept og tekst: Siri & Snelle
Utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Komponist: Ivar Grydeland
Lysdesigner: Evelina Dembacke
Scenografi og- kostymedesigner: Elinor Ström
Konsulent: Liv Hanne Haugen
Produsent: Annika Ostwald
Foto: Elinor Ström

Samproduksjon: Dansens Hus, Oslo
Støttet av:
 Norsk kulturråd

Dette innlegget ble skrevet 25. november 2014 av Siri & Snelle.