Kroppsessayene (2020)

We go back to basics, back to the body.
The Body Essays are dance essays, or rather; danced essays. We want to sense our way into a place where we can explore the tension between the intimate and the cultural; to experience these overlaps, let them instigate curiosity, and a need to investigate further. The essays are gravitations – physical inquiries – with which we aim to create a certain body poetics, based on our thirty years as collaborators and individual performers and creators.

Collapsing Distance (2018)

Det kommer til et punkt der det er like naturlig å se tilbake som frem, når det er viktig å reise langt – eller kort – for å møte de som var med deler av veien og som insisterer på at livet er nå – alltid.

JEG ER KOSMOS (2016)

Premiere 15.-18. mars 2016 på Dansens Hus, Oslo, Norge. Siri & Snelle forsøker i Jeg er Kosmos å finne seg til rette i verden – både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og […]

BIRTHMARK “NOTES ON CRACKING” (2015)

Birthmark “Notes on Cracking” – bestillingsverk for Carte Blanche.
Premiere 29. mai 2015, Studio Bergen, Festspillene i Bergen

Hva skjer når fasaden brister?
Forfengelighet og mot er utgangspunktet når Siri Jøntvedt og Snelle Hall koreograferer for Carte Blanche.

GRUMS (2014)

GRUMS trekker mot fornuftens yttergrenser og assosierer til både skrekkfilmer og det dyriske.

Samtidig transformeres den i retning av middelklassekvinnen i midtlivskrise, hun som retningsløst forsøker å finne mening i livet.

HEDDA´ING (2013)

Hedda´ing er et samarbeid med den Amerikanske Koreograf/danser Sam Mitchell. Hedda´ing vistes på Without Walls Festival (WoW) 2013. Sammen med Sam Mitchell presenterer de «Hedda’ing», basert på Hedda Gabler, i Stuart Collection’s “Fallen Star” av artist Do Ho Suh.

SKAPET (2013)

Ut av skapet tyter kvinnelig aggresjon, urdansing, et stikk av sjalusi og forbudte følelser. Enda godt at åpenhet har blitt hipt!
Men tåler alle hemmeligheter dagens lys?

Kan det stygge noensinne bli trendy?

Og har bitterhet blitt den nye folkesykdommen?

SVEVNING – EN DANSEKONSERT FOR DE MINSTE (2011)

Svevning er en forestilling for det aller yngste publikummet der de møter lyder, former og bevegelser fra sin egen verden. De får servert fargesterke leketøysinstrumenter, rare grimaser, morsomme lyder og bevegelser fulle av følelser. Det hele bærer preg av å sveve mellom forskjellige tilstander der hva som helst kan fange oppmerksomheten din og bli gjenstand for utforskning og observasjon. For de voksne kan forestillingen oppleves som et poetisk og musikalsk univers der det er rom for ordløs kommunikasjon i barnas egen øyehøyde.

SEANSE (2011)

I 2011 er det 20 år siden Siri Jøntvedt og Snelle Hall startet sitt pågående prosjekt, en særegen form for dansekunst på god vei til å bli en anerkjent signatur.

Vi har sett det i bildekunst og litteratur, men det er ikke mange dansekunstnere som våger å være like prestisjeløse: Snelle og Siri satte sine sårbare innsider på scenen lenge før folk flest fulgte med ut i offentligheten på Facebook. De har gjort 18 produksjoner på 20 år, men når de skal jubilere stort gjør de det like gjerne i «Norges minste kino», med nogo attåt. Duoens dyrking av dualiteter syr sammen alle lagene av valg og virkemidler som prosjektet byr på.

MAKING AMERIKA (2010)

Making Amerika er en reise i drømmen om et bedre liv.

Lengselen etter “Amerika” er ikke lengselen etter et konkret sted. Det handler heller om å fylle et tomrom, løsrevet fra et egentlig ønske om å handle. I bunn og grunn handler det om å mestre tilværelsen her vi er, der alle trenger sitt eget “Amerika”.

Under følelsen av å vente, av å ville flykte, finner Siri og Snelle både humor, galskap og sårbarhet, og kanskje også noe dystert og mørkt.

ISOLDE (2008)

– en undersøkelse av den romantiske kjærligheten.

I jakten på Den Store Romantiske Kjærligheten vikler Siri & Snelle seg inn i middelaldermyten om Tristan og Isolde. Den lever ikke bare i litteraturen og i fantasien, men finner veien direkte inn i våre daglige liv. Kjærlighet, patos, passion, intriger, magiske drikker, erotikk og død er utgangspunktet for en heroisk reise for å undersøke den romantiske kjærligheten som indikator både for lykke og vellykkethet i vår kultur.

SIRI & SNELLE LAND (2006)

Siri og Snelle Land er en jordlapp midt i Oslo – nærmere bestemt en hageparsell på Egebergløkka – men også en dansekonsert med rom for det emosjonelle. Det vil si akkurat passe klamt og intimt og akkurat passe grettent som det kler to nyfrelste, urbane øko-wannabees som har kommet seg gjennom én teltnatt på køntrifestival og som nylig har begynt med strømsparing.

PROBABLY SPAM (2004)

Siri & Snelle møter Ingar & Ivar. En forestillingsrekke som dyrker det uventede. I fellesskap etablerer Siri & Snelle & Ingar & Ivar et rom der lyden kan bli hørt og bevegelsen sett. Rommenes karakter spiller en viktig rolle for utformingen, og gjør hver forestilling unik. Stilen er tidvis leken og uhøytidlig, samtidig stemningsfull. Dans: […]

SUNNHET, SKJØNNHET & SJARM (2004)

Siri og Snelle fortsetter stadig jakten på suksess og har endelig funnet sin guru og helt i Terry Hunt. Etter et fremstøt mot Berlin og ”det store tyske markedet”, har de returnert med halen mellom bena og på sammenbruddets rand. Terry Hunt var Hollywoods mest berømte glamour girl designer og kondisjonstrener på 40 og 50 tallet. Etter lang erfaring fant han ut at det var mer enn et vakkert ytre som skulle til for å oppnå suksess; den hemmelige oppskriften er nemlig sjarm. Nå håper Siri og Snelle å redde karrieren gjennom å følge Terrys råd til punkt og prikke.

SIRI & SNELLE VELDEDIGHETS SHOW (2003)

Vertinnene Siri & Snelle håper vinduseksponering i årets beste shoppingmåned skal hjelpe dem tilbake i rampelyset. Parallelt jobber de hardt mot sitt veldedighets show og tombola samme måned, der alle inntekter går til Frelsesarmeen og hvor Oslos kjendiser står på invitasjonslisten.I

MY OWN PRIVATE FURRY (1999)

Siri og Snelle sammen med Tony Thatcher og trompetist Arve Henriksen utforsker keltiske maifeiringer forkledd som drag kings.Siri and Snelle together with Tony Thatcher and Arve Henriksen (trumpet) explores Celtic May Day celebrations disguised as drag kings.